Верховний Суд виніс зразкове рішення у справі щодо перерахунку пенсій прокурорам

Верховний Суд розглянув як зразкову адміністративну справу про відмову прокуратури у видачі довідки про зарплату для перерахунку пенсій.

Як повідомляє прес-служба, рішення у зразковій справі № 825/506/18 Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду ухвалив 16 квітня 2018 року.

Нагадаємо, у позові до прокуратури Чернігівської області позивач просив визнати неправомірною відмову у видачі довідки про заробітну плату та зобов’язати видати таку довідку відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року № 657 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оплати праці працівників прокуратури» станом на 1 вересня 2017 року.

Позивач обґрунтовував свої вимоги тим, що відповідач, коли надав відповідь про відсутність у прокурорів права на перерахунок пенсії відповідно до Закону України «Про прокуратуру» у зв’язку із прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», діяв не в межах повноважень, визначених Конституцією і законами України. На думку позивача, неправомірні дії відповідача порушують його право на звернення до пенсійного органу для отримання пенсії у більшому розмірі.

Однак Верховний Суд відмовив у визнанні неправомірними дій прокуратури Чернігівської області щодо відмови у видачі довідки про заробітну плату та зобов’язанні видати таку довідку.

Повний текст рішення з мотивувальною частиною буде виготовлено протягом п’яти днів.

Проте позивач ще має право оскаржити рішення Касаційного адміністративного суду до Великої Палати Верховного Суду протягом 30 днів з дня виготовлення повного тексту рішення.

Нагадаємо, що раніше Верховний Суд визнав правомірним висновок Вінницького апеляційного адміністративного суду про те, що на час звернення позивача до пенсійного органу норми, які визначали право на перерахунок пенсії за вислугу років працівникам прокуратури, втратили чинність, тому підстави для перерахунку пенсії відсутні.

Українське право