За неповну відповідь на адвокатський запит суд оштрафував ГО

За надання неповної інформації на адвокатський запит та порушення терміну її надання накладено адміністративне стягнення на громадську організацію “Українська академія наук”.

Таке рішення ухвалив Святошинський районний суд м. Києва 22 липня у справі про адміністративне правопорушення, яка надійшла від уповноваженого Радою адвокатів Київської області Іллі Лішневського про притягнення до адміністративної відповідальності.

Відповідно до ч.2 ст. 24 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» відповідь на запит надається не пізніше п’яти робочих днів, у разі якщо адвокатський запит стосується надання значного обсягу інформації, строк розгляду адвокатського запиту може бути продовжено до двадцяти робочих днів.

Адвокатський запит був отриманий ВГО «Українська академія наук» 19.04.2016 року.

Листом від 16.05.2016 року № 16-05-16 за підписом президента ВГО «Українська академія наук» була надана інформація на адвокатський запит (а.с.14-15). Надана інформація є неповною, як встановив суд.

Зважаючи на це, суддя прийняв рішення визнати голову громадської організації винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 212-3 КУпАП України та застосувати адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 425 (сто сімдесят) грн. 00 коп. на користь держави.