Комітет з кримінального права та процесу здійснив правовий аналіз законопроекту № 2304 щодо внесення змін до КПК

Комітетом з кримінального права та процесу Національної асоціації адвокатів України здійснено правовий аналіз проекту Закону України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо приведення процесуальної процедури до міжнародних зобов’язань України у сфері кримінальної юстиції)» (реєстр. № 2304 від 23.10.2019).

За результатами проведеного аналізу НААУ надало свої пропозиції та зауваження до вказаного законопроекту до Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Вказані зауваження та пропозиції стосуються насамперед необхідності удосконалення окремих формулювань, використаних у проекті Закону, зокрема запропонованого визначення процесуальної дії.

Також ними, серед іншого, пропонується включити до переліку осіб, які можуть укласти договір із захисником, інших осіб, права чи законні інтереси яких обмежуються під час досудового розслідування, а також доповнити перелік  речей і документів, до яких заборонено доступ, інформацією, що зберігається на електронних носіях.

Детальніше з пропозиціями та зауваженнями до зазначеного законопроекту можна ознайомитися за посиланням.

Інформацію підготовлено командою координатора комітетів НААУ