Привітанння з 25-ою річницею Незалежності України!

Шановні колеги, дорогі українці!

Щиро вітаю вас з визначною державною датою — 25-ою річницею незалежності України.

У цей символічний день прийнято говорити про успіхи і досягнення, яких було немало у нашої країни за чвертьстоліття.

Адвокати за 25 років пройшли велику дистанцію від одержавленої пострадянської системи до незалежного статусу і самоврядності. Ми здобули великий обсяг прав та гарантій для ефективного здійснення конституційної функції захисту прав громадян. Проте, ми не можемо почуватися захищеними та впевненими у тому, що для нашої незалежної діяльності немає перешкод. Триває судова реформа, готуються зміни до законодавства про адвокатуру. У цьому процесі ми маємо разом консолідовано працювати на те, щоб права адвокатів були посилені, відповідальність за їхні порушення була безумовною, а професійні стандарти роботи відповідали кращим практикам європейських адвокатур.

За 25 років ми пройшли багато випробувань як громадяни і як професіонали. І ми досі проходимо важливий тест на зрілість, толерантність, мудрість і здатність бути єдиними.
Сьогодні, у день 25-ої річниці незалежності України, бажаю вам взаєморозуміння, злагоди та успіхів. Нехай ці професійні досягнення на ниві захисту прав громадян стануть міцними цеглинками для створення незалежної правової демократичної Української держави.

З повагою,
Голова Ради адвокатів Чернігівської області
Галина Якуба