Адвокати готові страйкувати заради захисту своїх прав

Юристи готові вийти на страйк, аби привернути увагу до проблем переслідування та нападів на адвокатів.

Таку можливість правники розглянули під час конференції «Переслідування та напади на адвокатів – сьогоденні реалії», повідомив кореспондент видання «Закон і Бізнес».

Організатором заходу став Комітет із захисту прав адвокатів Національної асоціації адвокатів України.

Голова комітету Ганна Боряк висловила своє обурення роботою правоохоронців, яка фактично зводиться до тиску на захисників. Доходить навіть до того, що люди у погонах можуть брати адвокатів разом з їх клієнтами у заручники, як то трапилось із адвокатом Ганною Литвин. А от добитися покарання винних у такому разі практично не можливо. Інцидент із захисницею трапився ще 13.11.2018 р., а її заява і досі не внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Трохи простіше, якщо порушником прав адвоката є особи, які не працюють у правоохоронних органах, розповіла адвокат  Лариса Криворучко. Тоді справа навіть може дійти до суду. Але там розглядатиметься вкрай повільно і з численними порушеннями.

Учасники заходу висловили переконання у тому, що на те, аби ситуація змінилась кардинально, необхідна політична воля. Зі свого боку правники готові захищати свої права усіма законними способами, навіть вийти на страйк.

Закон і Бізнес