Адвокати отримають правила охорони для офісів

В НААУ напрацюють проекти змін до профільного закону та КПК

Профільний комітет Національної асоціації адвокатів України має розробити проект Правил охорони та безпеки для офісів адвокатів.

Окрім того, як повідомили в НААУ, голова Асоціації Лідія Ізовітова доручила комітету захисту прав та гарантій адвокатської діяльності розробити проекти змін до закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, Кримінально-процесуального кодексу. Ці зміни мають спрямовуватись на посилення захисту та безпеки адвокатів, захист адвокатської таємниці та адвокатського досьє.

Відповідне доручення Л.Ізовітова дала у зв’язку з різким зростанням порушення прав та гарантій адвокатської діяльності, виникненням таких випадків як зникнення та вбивства адвокатів.

Всі ці документи будуть представлені під час обговорення законопроекту “Про внесення змін до закону “Про адвокатуру та адвокатську діяльність”, яке НААУ проводить у Києві 25 березня.

Також слід відзначити низку кадрових ротацій в комітета НААУ. Так, головою Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності стала Ганна Колесник в зв’язку з відставкою Тараса Ламаха. Заступником голови цього комітету став Ігор Черезов, який до сьогодні очолював комітет з питань БПД. Комітет захисту прав людини очолила Тетяна Гнатюк.

Також зауважимо, що в НААУ створено новий комітет — з питань медіації, головою якого став Владислав Ситюк.

За поданням голови комітету з міжнародних зв’язків Івана Гречківського до комітету включено адвокатів Ігоря Карамана, Ярослава Порохняка та Віталія Власюка.