Адвокатська ініціатива “СтопБулінг” закликає адвокатів до співпраці

Протидія булінгу набирає обертів і надзвичайно приємно, що адвокати активно долучаються до профільних ініціатив. Наразі дуже важливо залучити соціально-відповідальних колег з регіонів, аби забезпечити захист дітей по всій Україні. Адже булінг не знає кордонів, особливо коли справа стосується мережі Інтернет. Ось лише декілька проявів насильства над дітьми онлайн:

-Секстинг – надсилання власних інтимних фото чи відео з використанням засобів зв’язку (Інтернету).

-Кібер грумінг – налагодження довірливіх стосунків із дитиною в Інтернеті з метою сексуального насильства онлайн чи офлайн.

-Сексторшен – налагодження довірливіх стосунків із дитиною в Інтернеті з метою її сексуальної експлуатації та отримання грошей. Злочинці вимагають у дитини інтимні фото, а потім шантажують її розповсюдженням та вимагають більш приватні матеріали для продажу або гроші.

Тож закликаємо адвокатів, які у своїй практиці стикалися з булінгом загалом та вищезазначеними його проявами зокрема, приєднатися до Адвокатської ініціативи “СтопБулінг” та сконтактувати з Віталієм Власюком (Vitalii Vlasiuk).

Представники АІ “СтопБулінг” вже зараз готують супровід законодавчої ініціативи з тим, щоб усунути очевидну, на наш погляд, прогалину у профільному законодавстві – закон щодо протидії булінгу не розповсюджується на дитячі табори.

Прес-служба НААУ