В Україні винесли перший вирок за злочин проти адвоката

Злочинців, що здійснили напад на адвоката, засуджено до позбавлення волі умовно з іспитовим строком. Це перший вирок в Україні за вчинення злочину відносно адвоката.

Про це повідомив глава Комітету захисту професійних прав адвокатів та реалізації гарантій адвокатської діяльності Ради адвокатів Київської області Віталій Наум, передає «Закон і Бізнес».

Вироком Білоцерківського міськрайонного суду Київської області трьох осіб які, вчинили напад на адвоката Олексія Несвітайла у травні 2019 року, визнано винними та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Нагадаємо,  20 травня 2019 року у Білій Церкві адвоката О.Несвітайла було жорстоко побито групою осіб, а також пошкоджено його особисте майно.

Конфлікт стався після того, як  адвокат , представляючи ТОВ «Білоцерківський парк культури та відпочинку» на підставі договору про правову допомогу, здійснив спробу фіксування демонтажу частини зруйнованого нежитлового приміщення по  вул. Лесі Курбаса, 7-А у м.  Біла Церква. Власне приміщення визнано судом речовим доказом та передано адвокату на відповідальне зберігання як представнику потерпілого.

Стосовно цього інциденту РАУ зверталась до керівництва правоохоронних органів щодо належного розслідування нападу на адвоката.