Для постановлення на облік адвокатів як самозайнятих осіб потрібен витяг з ЄРАУ

У НААУ відбулася зустріч із заступником начальника Головного управління ГУ ДПС у м. Києві Оксаною Малихіною, начальником відділу платників податків- обліку самозайнятих осіб управління електронних сервісів Ніною Проскуряковою та начальником відділу адміністрування єдиного внеску окремих видів та категорій платників(ДПС) управління адміністрування податків з фізичних осіб Світланою Терешкиною.

З боку НААУ у розмові взяли участь Голова НААУ Лідія Ізовітова, заступник Голови НААУ Валентин Гвоздій, голова Комітету з питань митного та податкового права НААУ Яков Воронін, голова КДКА м. Києва Ігор Орлов, керівник Секретаріату НААУ Вадим Красник.

Темою зустрічі стали особливості оподаткування адвокатської діяльності як самозайнятої особи, у складі адвокатського об’єднання, адвокатського бюро. Також йшлося про облік адвокатів у Податковій столиці. У цьому контексті представники податкової наголосили на необхідності надання витягу з ЄРАУ при поставленні на облік адвокатів м. Києва як самозайнятих осіб.

В ході зустрічі Валентин Гвоздій роз’яснив окремі аспекти статусу адвоката у відповідності до чинного профільного закону, а також порядок включення адвокатів до ЄРАУ, надання витягів з реєстру.

Пресслужба НААУ