Комітет захисту прав адвокатів закликає ГПУ до об’єктивного розслідування вбивства адвоката Іванова

Комітет захисту прав адвокатів звернеться до ГПУ з  проханням  у  межах  наділених  повноважень  сприяти об’єктивному та своєчасному розслідуванню вбивства адвоката Олександра Іванова.

Таке рішення було прийнято за підсумками екстреного засідання Комітету 22 серпня.

«Українська адвокатура активно протистоїть спробам та активним діям, спрямованим на заподіяння шкоди життю та здоров’ю адвоката. Ми розділяємо право кожної людини на захист у кримінальному провадженні, однак наші колеги уникають можливості отримати гонорар за захист людини, яка позбавила життя колегу, це є традиційно не прийнятним. А тому, діє система безоплатної правової допомоги, де ми також надаємо виключно професійну допомогу у випадку притягнення до кримінальної відповідальності кожному. Так проходить захист осіб, які обвинувачуються у вбивстві адвоката Юрія Грабовського. Комітет бере справу про вбивство адвоката Іванова Олександра Валентиновича під свій особистий контроль.  Впевнені, що жодна особа, причетна до вбивства колеги, не уникне покарання», – ідеться у рішенні Комітету.

Зауважимо, адвоката Олександра Іванова було вбито у Кропивницькому 22 серпня.

Вбивство сталося по вул. Куропятникова біля СІЗО №6. Невідомі з автомобіля здійснили обстріл з автоматичної зброї. Адвокат загинув на місці.

Пресслужба НААУ