НААУ створила Комітет з питань юридичної освіти

Відповідно до розпорядження Голови НААУ, РАУ Лідії Ізовітової, Комітет створено «з метою активізації діяльності НААУ у напрямку підвищення якості правової допомоги в Україні шляхом розвитку української юридичної освіти для досягнення найвищих світових стандартів, а також посилення авторитету та популярності адвокатської професії серед студентів-правників».

Головою Комітету призначено Ольгу Поєдинок – адвоката, науковця, викладача Інституту міжнародних відносин та Інституту післядипломної освіти Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Ольга Поєдинок спеціалізується на темі громадянства та інших аспектах особистого статусу, правах мігрантів, міжнародному приватному праві, зокрема на питаннях міжнародного викрадення дітей. Є автором численних наукових та науково-практичних публікацій з актуальних питань міжнародного публічного та приватного права.

Очолює правління ГО «Студія сучасного права», є членом Науково-консультативної ради при Верховному Суді та правління ГО «Центр сімейно-правових досліджень», входить до складу громадських рад при Міністерстві освіти і науки України та Державній міграційній службі України, а також робочої групи з розроблення Загальнодержавної програми освіти в сфері прав людини.

Як експерт з питань зобов’язань України за міжнародним правом, юридичної освіти та професійного розвитку правників співпрацює з українськими органами державної влади та міжнародними організаціями.

Пресслужба НААУ