НААУ уклала меморандум про співробітництво з Нотаріальною палатою

Національна асоціація адвокатів України укалала Меморандум про співробітництво з Нотаріальною палатою України

Документ підписали Голова НААУ, РАУ Лідія Ізовітова та Президент Нотаріальної палати Володимир Марченко.

Документ укладено з метою активізації взаємодії та обміну інформацією між самоврядними організаціями двох юридичних професій, а також здійснення наукової діяльності та сприяння розвитку сімейного права, забезпечення ефективного захисту прав суб’єктів сімейних правовідносин.

У рамках роботи даного Меморандуму із залученням членів Секції з сімейного права, головою якої є Ганна Гаро, передбачається:

–  участь у розробці проектів нормативно-правових актів у сфері сімейного права, пропозицій до них і чинного законодавства, спрямованого на оптимізацію захисту прав суб’єктів сімейних правовідносин;

– спільна участь в наукових, дослідницьких та інших програмах і проектах, спрямованих на розвиток сімейного права;

– спільна підготовка аналітичних та методичних матеріалів, збір та узагальнення практики правореалізації і правозастосування у сфері сімейного права (дайджести судової практики, консолідованих правових позицій Верховного Суду України та рішень ЄСПЛ).

У ході зустрічі Лідія Ізовітова та Володимир Марченко обговорили особливості діяльності та взаємодії між самоврядними організаціями адвокатів та нотаріусів, порядок підвищення кваліфікації та потреби у навчальних курсах для обох професій.

Нотаріальна палата України (НПУ) – недержавна неприбуткова організація, що здійснює професійне самоврядування у сфері нотаріату.  Об’єднує нотаріусів усієї України, працює на підвищення професійних стандартів, захист прав та інтересів нотаріусів, прагне до гідного сприйняття нотаріату, його ролі і місця в правовій системі держави.

Палата була створена 29 березня 2013 року, і з моменту державної реєстрації – 19 квітня 2013 року  – її членами стають всі нотаріуси, які працюють у державних нотаріальних конторах, державних нотаріальних архівах або здійснюють приватну нотаріальну діяльність. Згода нотаріуса на набуття членства в НПУ не потребується. НПУ налічує близько 7000 членів з усієї країни.

Прес-служба НААУ