РАУ внесла зміни до порядку складання кваліфіспитів

Рада адвокатів України ухвалила низку змін до Порядку допуску до складення кваліфікаційного іспиту, порядку складення кваліфікаційного іспиту  та методики оцінювання результатів складення кваліфікаційного іспиту для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні.

Рішення РАУ прийнято 26 червня 2019 року.

Зміни стосуються, зокрема, вимоги до претендентів мати повну вищу юридичну освіту на рівні магістра (спеціаліста).

Більш жорсткі умови передбачені для складання письмового іспиту. Так, при складенні письмового іспиту особа можна користуватися офіційними текстами нормативно-правових актів на друкованих носіях. Використання інших джерел інформації не дозволяється. У разі виявлення членами  кваліфікаційної палати КДКА, які приймають іспит, факту використання особою недозволених джерел інформації, складається акт, у якому фіксується зазначений факт. Акт повинен також містити дані про дату його прийняття, персональний склад членів кваліфікаційної палати КДКА та їх підписи, прізвище ім‘я, по-батькові особи, відносно якої складений акт, дані про виявлений факт та посилання на недозволені джерела інформації, які були використані особою.

Відносно такої особи КДКА приймається рішення про відмову у видачі свідоцтва про складення кваліфікаційного іспиту.

У відомості з оцінювання результатів складення кваліфікаційного іспиту кількість балів за  результатами оцінювання іспиту не зазначається відносно особи, що використовувала під час письмового іспиту не дозволені джерела інформації.

Нові зміни також стосуються порядку проведення засідань КДКА регіонів при оцінюванні результатів іспитів, а також вносять уточнення редакційного характеру до інших пунктів положення про Порядок допуску до іспитів.

Порядок допуску до складення кваліфікаційного іспиту, порядку складення кваліфікаційного іспиту  та методики оцінювання результатів складення кваліфікаційного іспиту для набуття права на заняття адвокатською діяльністю в Україні опублікований на сайті НААУ у розділі “Нормативні акти. Акти НААУ”.

Пресслужба НААУ