У Сумах затримали адвоката, яка 41 раз «мінувала» місцеві суди

Мінер-адвокат 41 раз дзвонила в поліцію та повідомляла про фейкові мінування судів та інших установ. Для своїх злочинних дій жінка використовувала різні мобільні телефони, сім-картки та змінювала голос. Утім уникнути викриття їй не вдалося.

Як повідомили «ЗіБ» в прес-службі Господарського суду Сумської області, 11 лютого прокурор області повідомив адвокату про підозру.

В ході слідства встановлено, що жінка, починаючи з 10 жовтня минулого року 41 разів дзвонила на лінію «102» і повідомляла про замінування місцевих судів, а також Центру надання адміністративних послуг.

З огляду на професію, адвокат продумувала до дрібниць свої злочинні дії, щоб уникнути викриття. Зокрема, змінювала голос, систематично змінювала сім-карти і мобільні телефони, говорила з оператором не більше 5 секунд тощо.

В даний час 39-річна жінка затримана в порядку ст. 208 КПК України. Під час санкціонованого обшуку у неї виявлено та вилучено мобільні телефони, з яких вона здійснювала телефонні дзвінки в поліцію. У той же час здобуті інші неспростовні докази її причетності до вказаного злочину. Більш того, затримана зізналася у скоєному.

Зараз прокуратура готує клопотання до суду про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Закон і Бізнес